برمبنای گزارشات غیر رسمی و عکس العمل کارگران هفت تپه نسبت به این گزارشات معلوم میشود که هیأت داوری با فسخ واگذاری هفت تپه مخالفت کرده است. این مخالفت در شرایطی است که هفته های قبل، تحت فشار کارگران هفت تپه و مدافعینشان، آشکار شدن اختلاس یک و نیم میلیارد دلاری اسد بیگی و شرکایش، دستگاههای نظارتی رژیم یعنی سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات و سازمان خصوصی سازی با اعلام اینکه کارفرمای کنونی اهلیت و صلاحیت ندارد و با توجه به تخلفات وی، خواهان لغو قرار داد هفت تپه با اسد بیگی گردیدند.
در روز چهارشنبه سوم دیماه، 23 دسامبر همزمان با برگزاری نشست هیأت داوران جهت تعیین تکلیفِ مالکیتِ مجتمعِ هفت تپه و در پاسخ به فراخوان این کارگران جهت تجمع در مقابل دادگستری، تعدادی از بازنشستگان، آموزگاران، دانشجویان، وکلا و فعالان صنفی جواب مثبت دادند. حضور این گروههای اجتماعی نشان داد که هفت تپه چه جایگاهی در جامعه پیدا کرده است. این حضور نشان داد اگر کارگرانِ هفت تپه، با توجه به بعد مسافت و همه گیری ویروس کرونا در شرایطی نیستند که خود همانگونه که در اعتصابات و اعتراضاتِ پیشین نشان داده اند، در بعد هزاران نفره در این تجمع شرکت کنند، ولی آنان اکنون به مثابه پیشروترین بخش طبقۀ کارگر و به یمن استقامت و پایداریشان و مطالبات به حق شان چه جایگاهی در میان همۀ مزد و حقوق بگیران کسب کرده اند. البته این جایگاه به آسانی به دست نیآمده است. آنان بارها و بارها اعتصابات چند هفته ای را سازمان دادند، آنان اهالی شهر شوش را به خیابان کشاندند، آنان زمانی که همکار شجاعشان اسماعیل بخشی به بند کشیده شد، یک قدم عقب ننشستند و آزادی او را به یکی از مطالبات خود تبدیل کردند. همراه او سناریو “طراحی سوختۀ” رژیم را به سخره کشیدند، آنان شعار ” کار، نان، آزادی، ادارۀ شورائی” را به حلقۀ اتصال همه جنبشهای اجتماعی تبدیل کردند، آنان مدیرِ برگماردۀ کارفرما را از شرکت به بیرون انداختند، آنان با اعتراضات خود رفقای دستگیرشده شان را آزاد کردند و بالاخره از زبان اسماعیل بخشی گفتند که “خلع ید، یک کلام والسلام”. و اکنون دیدیم که همه این مبارزات و ایستادگیها سبب گردید که سرنوشتِ کارگرانِ هفت تپه و خود مجتمع کشت و صنعت به میدان جدال و کشمکش ها در میان باندهای رژیم تبدیل گردد. اگر دولت روحانی تمام قد، پشتِ اسد بیگیِ اختلاسگر قرار گرفت، باند مقابل اما کوشید با فریبکاری و حضور در تجمعات هفت تپه، مطالبات این کارگران را مصادره کند. اما کارگران هفت تپه در دل همۀ این جنگ وجدالها با هوشیاری و درایت توانستند اسد بیگی را به محاکمه کشانده و پرده از اختلاسها و رشوه خواریهای دولتی ها، استاندار خوزستان و مقامات قوه قضائیه بردارند و همزمان این فرصت را به باند مقابل ندهند که با فریبکاری و تحت عنوان اهلیت نداشتن اسد بیگی، هفت تپه را به بنگاههای وابسته به سپاه و بنیاد مستضعفان بسپارند. در جریان تجمع سوم دیماه در مقابل دادگستری هم دیدیم که چگونه تجمع کنندگان، ترفند جناحی از رژیم را که ظاهرا در حمایت از مطالبات کارگران مبنی بر خصوصی سازی در قامت دانشجویان بسیجی آمده بودند، درهم شکنند. این اوج بیشرمی این جماعت بود که کسانی را در لباس “دانشجویان عدالتخواه” به تجمعِ مقابل دادگستری فرستاده بودند که به عنوان بازوانِ دراز شدۀ یکی از باندهای رژیم و به مثابه چماقداران آنان در هر فرصت به صفوف دانشجویان هجوم برده و به سرکوب آنان پرداخته بودند. و اکنون با توجه به توازن قوای جدیدی که هفت تپه و حامیانش در جامعه بوجود آورده اند، با لباس مبدل به اصطلاح “عدالتخواهانه” ظاهر شده اند.
“هیات داوری” میداند که کارگران هفت تپه هیچ رأی را به غیر از خلع ید نخواهند پذیرفت . بی جهت نیست که اکنون جرأت نمیکند که آشکارا رأی به نفع اسد بیگیِ اختلاسگر و شرکایش در دولت روحانی بدهد. کارگران هفت تپه حتی بعد از پایان جلسه اول “هیآت داوری” نتیجه را میدانستند. بی جهت نبود که بلافاصله بعد از اعلام ریاکارانه، بزدلانه و غیر مستقیمِ هیأت داوری در کانال خود نوشتند که “ما از ابتدا میدانستیم و بارها اعلام کردیم که اکثر مسئولین که در ظاهر و با تعابیر و منطبق با منافع آتیِ خودشان از خلع ید دفاع میکنند، خودشان سر سفره فساد نشسته اند و زبانشان نمیتواند خیلی دراز شود، آخر چطور “رئیسی” میتواند ادعای مبارزه با فساد کند، وقتی همه دست و پاها و دادستانها و عواملش نوکر و رشوه گیر کارفرمایان هستند” . و اکنون که هیآت داوری رأی به اختلاسگران و رشوه خواران داده است، کارگران بدون لکنت زبان اعلام کردند که : “مبارزه ادامه دارد. تاریخ ما تاریخ افت و خیز و حمله و ضد حمله است. ما بر جایمان هستیم، متحد و عصبانی، برحق. لذا مبارزه برای بیرون انداختن بخش خصوصی را با قدرت ادامه میدهیم”. ما هم به کارگران هفت تپه میگوئیم که مطمئن باشید در این مبارزه شما تنها نیستید. میلیونها تن از مزد و حقوق بگیران این جامعه خود را با شما هم سرنوشت میدانند. حتی اگر در لحظۀ کنونی کرونا اجازه نمیدهد که آنان در دفاع از شما به خیابان بیایند، دوران پسا کرونا دوره شما و پشتیبان شما خواهد بود.