سال 2022 به پایان رسید. در این سال تحولات مهمی در دنیا روی دادند ، اما در این میان دو مورد آن هر کدام در جهتی بر جهان امروز تاثیرات مهمی بر جای گذاشتند: جنگ ارتجاعی اوکراین و خیزش انقلابی و آزادیخواهانه مردم ایران.
جنگ اوکراین با تجاوز نظامی امپریالیسم روسیه در 24 فوریه 2022 میلادی، برابر با 5 اسفند 1400 شمسی، شروع شد. ضمن محکوم کردن تجاوز روسیه باید اذعان کرد که زمینه این جنگ را امپریالیسم آمریکا از طریق سیاست گسترش سازمان اتلانتیک شمالی (ناتو) به جوار مرزهای روسیه از 2014 ببعد و بتدریج فراهم آورد. اعلام طرح تمایل حکومت ولادیمیر زلنسکی در اوکراین جهت پیوستن به ناتو بهانه تهاجم نظامی را به دست دولت پوتین داد. دولت روسیه به جای اتکا به مخالفت دهها میلیونی مردم با طرح دولت زلنسکی و امکان توقف آن به تجاوز جنگی متوسل گردید.
جنگ اوکراین سبب گردید تا ده ها هزار نفر در آن کشور و خود روسیه کشته و زخمی و معلول شوند. این جنگ ویرانی های فراوانی ببار آورد و موجب آوارگی میلیونی زنان، مردان و کودکان در اوکراین گردید. صدها میلیون انسان در جهان نیز از تشدید گرانی و تورم ناشی از آن، بویژه در عرصه سوخت، مواد غذایی و کشاورزی لطمه دیدند. این جنگ موجب تولید کوهها تبلیغات دروغین و تحریفات متعدد از جانب دول روسیه، اوکراین، آمریکا و دولت های اتحادیه اروپا گردید و به سران این کشورها امکان داد تا ریشه های مصائب ناشی از سیستم سرمایه داری و شیوه حکمرانی خودشان را پنهان کنند. این جنگ برای اعضای کابینه های روسیه و اوکراین این فرصت را فراهم آورد تا حقوق دموکراتیک نیروهای چپ و مترقی، کارگران و گروه های ضد جنگ و آزادیخواه را بیش از پیش زیر پا بگذارند.
سال گذشته در مقابل جنگ مصیبت بار و ارتجاعی اوکراین که می توانست هرگونه امید به بهبود سیاسی و اجتماعی را مختل سازد انقلاب امید بخش آزادیخواهانه مردم ایران روی داد. این انقلاب که از 15 سپتامبر (26 شهریور) شروع گردید و هنوز ادامه دارد، با شعار رهایی بخشِ “زن، زندگی، آزادی” برای صدها میلیون زن و مرد کارگر و همه زحمتکشان در جهان راه امید به تغییر را باز کرد. اینها مردمی هستند که مخصوصا از دهه هفتاد میلادی ببعد زیر حملات وحشیانه و رو به افزایش سرمایه داری و دولت های حامی آن به سطح معیشت و حقوق دموکراتیک و مصائبی چون به خطر افتادن امکان زندگی بر روی کره زمین و ویروس کشنده کرونا بوده اند. به همین جهت شمار قابل توجهی از شهروندان کشورهای مختلف و کارگران مهاجر و پناهندگان ایرانی ساکن آن کشورها با تظاهرات ها، گردهمایی ها، خلق آثار هنری وسیع و اظهار نظرهای حاکی از همدردی به استقبال آن شتافتند. آنها در این انقلاب رهایی از اسلام سیاسی مصیبت آفرین، تامین یک زندگی مرفه و توام با کرامت، آزادی از استبداد دینی و غیردینی و نجات از نابرابری های جنسیتی، مالی، نژادی، ملی و نظایر آنها را یافتند.
میزان استقبال از انقلاب مردم ایران در خارج کشور بسیار گسترده، پرجمعیت و تاریخا بی سابقه بوده است. دو نمونه برجسته این نمایش قدرت مردمی عبارت بودند از: در نهم مهرماه (اول اکتبر 2022) ساکنان ایرانی و شهروندانِ پیشرو در 151 شهر در 22 کشور جهان با تظاهراتی بس شکوهمند از انقلاب مردم ایران حمایت کرده و جمهوری اسلامی را مورد نفرت قرار دادند.
روز شنبه 30 مهر، برابر با 22 اکتبر یکصد هزار نفر از ایرانیان و شماری از آلمانی های پیشرو در برلین، پاینخت آلمان، تظاهرات بسیار با شکوهی در حمایت از انقلاب مردم ایران را برگزار کردند. بسیاری از خبرگزاریها و نشریات جهان از آن به عنوان تظاهرات عظیم یاد کردند.
دهها هنرمند، اعضای پارلمان ها و اندیشمندان در اروپا، کانادا و استرالیا، به اشکال گوناگون به پشتیبانی از انقلاب مردم ایران، به عنوان یک پدیده مدرن و جهانی پرداختند.
اسلاوی ژیژک فیلسوف مشهور نوشت:
“اعتراضات گسترده در ایران اهمیت تاریخی جهانی دارد زیرا مبارزه علیه ستم بر زنان، ستم مذهبی و تروریسم دولتی را در یک وحدت ارگانیک ترکیب می کند.”
با نفرت از جنگ طلبی امپریالیستی که جهان ما را برای ساکنان آن نا امن کرده است و با امید به پیروزی انقلاب ژینا که افق روشنی را در برابر ما گشوده است ، سال ۲۰۲۳ را آغاز می کنیم.