بهرام رحمانی
جمهوری اسلامی ایران شاید تنها حکومت جهان باشد که حتی با شادی خشک و خالی مردم نیز خصومت و دشمنی میورزد. برای مثال گوش کردن به موزیک، خوردن مشروبات الکلی، انتخاب رنگ و مدل لباس، نوع آرایش زنان، حرف زدن دختر و پسر در انظار عمومی و… گرفتن جشن تولد و جشن فارغالتحصیلی بهویژه اگر مختلط برگزار شوند اکید ممنون است و اگر هم کسانی در این رابطه دستگیر شوند به زندان و شلاق و جریمه نقدی محکوم میشوند.
این حکومت در همه ابعاد زندگی خصوصی افراد دخالت میکند. حکومتی که به کودکان نیز رحم نمیکند. نهایتا این حکومت در همه مجازاتهای علیه بشریت مقام اول را در جهان دارد.
نهایتا اگر از موضع یک ناظر بیرونی و بیطرف به رفتار و اعمال و سیاستها و ایدئولوژی این حکومت در ۴۳ سال گذشته نگاه کنیم و آنها را به دقت ریاضی زیر ذرهبین بگذاریم برای نمونه یک نقطه مثبت هم پیدا نمیکنیم که به نفع عموم شهروندان باشد. هر آنچه که هست سیهروزی و فلاکت و درد و غم فزاینده برای اکثریت مردم ایران است و غارت و دزدی و جنایت و تروریسم برای حاکمان و اطرافیان آنهاست.
حکومتی که دزدی و فساد و رانتخواری در آن عمومیت دارد و سیستماتیک شده است اما اگر کسی از سر گرسنگی و فقر و نداری یک گونی کوچک برنج بدزد دست و پالایش را میبرند و زندگیش را نابود میکنند.
اکنون جمهوری اسلامی ایران، جامعه ایران را در معرض خطرات مختلفی همچون فقر و گرسنگی، سانسور و سرکوب، زندان و اعدام، محاصره اقتصادی و همچنین در معرض جنگ و خونریزی بیشتر قرار داده است.
اخیرا با وجود درخواست «خانه ای بی» برای رسیدگی به پرونده مفقود شدن ۲۵۰۰ کیلو پانسمان بیماران پروانهای، قوه قضاییه دادگاهی نمایشی با عنوان رسیدگی به شکایت از دولت آمریکا برگزار کرد
حجتالاسلام حمیدرضا هاشمی مدیر عامل خانه بیماران پروانهای «ای بی» روز یکشنبه نهم آبانماه ۱۴۰۰ در نشست خبری به مفقود شدن ۲۵۰۰ کیلوگرم پانسمان بیماران «ای بی» اشاره کرد و خواستار رسیدگی به این موضوع شد.
مدیرعامل خانه ای بی گفته پانسمانهایی که یونیسف به وزارت بهداشت داد مفقود و در بازار آزاد فروخته میشود.
مدیر عامل خانه ای بی به پاسخ وزارت بهداشت درباره ماجرای مفقود شدن ۲۵۰۰ کیلو از پانسمان بیماران پروانهای و تکذیب این موضوع واکنش نشان داد.
به گزارش ایسنا، حمیدرضا هاشمی گلپایگانی مدیرعامل خانه ایبی در واکنش به پاسخ وزارت بهداشت درباره ماجرای مفقود شدن ۲۵۰۰ کیلو از پانسمان بیماران پروانهای و تکذیب این موضوع، گفت: ما قریب یک سال است که صحبت میکنیم و وزارت بهداشت به ما جوابی نداده است. در تیر ۱۴۰۰ بنده در کمیسیون بهداشت مجلس حاضر شدم و تمام مسئولان غذا و دارو از جمله خانم زهره زرینکلاه که جوابیه وزارت بهداشت به نقل از وی منتشر شده است نیز حضور داشتند اما نتوانستند در حضور اعضای کمیسیون بهداشت عدد و رقمی از تعداد پانسمانها بگویند.
او ادامه داد: من ادعا میکنم ۲۵۰۰ کیلو پانسمان در هالهای از ابهام است، اگر من اشتباه میگویم علیه من در دادگاه اقامه دعوا کنند و قاطعانه عرض میکنم ۲۵۰۰ کیلو پانسمانی که مفقود شده یا از طریق خانه ای بی درز کرده و به بیرون رفته یا از طریق وزارت بهداشت. اگر از خانه ای بی به بیرون درز کرده من را بازخواست کنند و اگر که از طریق وزارت بهداشت بوده، جوابگو باشند.
هاشمی گلپایگانی افزود: اگر میگویند این پانسمانها مفقود نشده است، اعلام کنند ۲۵۰۰ کیلو کجاست و در چه انباری نگهداری میشود و تاریخ مصرفش تا کی ادامه دارد؟ اگر در پایان ۱۴۰۰ به من بگویند شما بیا و این پانسمانها را بگیر، تاریخ مصرف پانسمانها گذشته باشد یا رو به اتمام باشد به درد بیماران ما نمیخورد. تنها جایی که مرجع رسیدگی به این کار است خانه ای بی است. حداقل بگویند این تعداد پانسمان وجود دارد و تاریخ اعتبار آن را نیز به ما بگویند تا ما برنامهریزی کنیم.
مدیرعامل خانه ای بی با رد پاسخ وزارت بهداشت گفت: کمیسیون بهداشت مجلس دو نفر را مامور کرده به این کار رسیدگی کنند و از انبار ما بازدید کردند و من توضیح دادم. از انبار وزارت بهداشت هم بازدید کنند و توضیحات آنها را بشنوند.
همانطور که ملاحطه کردید مدیرعامل خانه ای بی گفته که ۲۵۰۰ کیلو پانسمان اهدایی یونیسف به بیماران پروانهای مفقود شده است و خواستار ورود قوه قضاییه به این موضوع شده بود، این موضوع توسط رییس اداره ملزومات پزشکی وزارت بهداشت تکذیب شد.
بیماری پروانهای نتیجه یک جهش ژنتیک در کراتین یا کلاژن است و درصد ابتلا به آن در همه مردان و زنان نژادهای گوناگون بشری برابر است. بر اثر این بیماری، پوست بهشدت شکننده شده و با کوچکترین خراشی لایهلایه شده و کنده میشود. تاولهای زیاد از بارزترین علائم این بیماری هستند. احتمال دچارشدن به سرطان پوست مبتلایان این بیماری بیش از سایرین است.
آمار و ارقام رسمی نشان میدهد که از میان هر ۵۰ هزار تولد یک نفر به بیماری پروانهای دچار میشود که مطابق آن یعنی باید ۱۲۰۰ کودک بیمار در ایران زندگی کنند اما تا الان فقط ۸۵۰ نفر آنها شناسایی شدهاند و کسی از وضعیت ۳۵۰ بیمار دیگر که چگونه روزگار سخت خود را میگذرانند، خبر ندارد. همچنین اطلاعاتی از شیوه پراکندگی بیماران پروانهای در استانها وجود ندارد، با این حال در تمام استانهای ایران فرد یا افرادی یافت میشوند که دچار این مریضی بدونواگیر باشند.
هاشمی میگوید: «براساس آنچه ما تاکنون مشاهده کردهایم بیماران پروانهای بیشتر در استانهای خوزستان و سیستان و بلوچستان هستند.»
اما مشکل بیماران پروانهای یا همان «ای بی» فقط به نبود پانسمان و حمایتنشدن از سوی وزارت بهداشت ختم نمیشود، بلکه ناشناختهماندن این بیماری و واکنشهای منفی جامعه پس از مواجهشدن با این بیماران، آنها را آزار میدهد، بهخصوص آن گروه که در مناطق روستایی زندگی میکنند.
بیماران پروانهای هر روز برای ادامه زندگی نیاز به پانسمان مخصوص دارند تا زخم و سوختگی تنشان حداقل برای چند ساعتی آرام بگیرد. پانسمانی که حالا در قوطی هیچ عطاری یافت نمیشود الان وزارت بهداشت که در اردیبهشت سال ۱۳۹۹ وقتی وضعیت بیماران پروانهای حادتر شد با میانجیگری یونیسف و حمایت مالی آلمان، ۵/۸ تن پانسمان را تحویل گرفت اما همه آن را در اختیار بیماران پروانهای قرار نداد.
حالا رییس انجمن حمایت از بیماران پروانهای با نگرانی میگوید که «از ۲/۵ تن پانسمانی که در اختیار خانه حمایت از بیماران پروانهای قرار گرفته ذخیره چندانی نمانده و صدای زنگ خطر پایان پانسمان هر روز و هر روز بلندتر میشود.
شرکت Mölnlycke نزدیک به ۳ سال پیش نمایندگی خود را در تهران تعطیل کرده و دیگر حضوری در ایران ندارد. از طرف دیگر آنطور که هاشمی میگوید هیچ وارداتی هم به ایران نداشته. با این حال هر ورق پانسمان مخصوص بیماران پروانهای تولید این شرکت با قیمت ۳ میلیون تومان در بازار یافت میشود.
نبود امکانات در بسیاری از استانهای کشور باعث شده تا بسیاری از بیماران پروانهای برای نیازهای درمانی روزمره خود آواره شهرهای بزرگ باشند.
نهادها و مقامات جمهوری سالامی از جمله قوه قضاییه برای این که به دزدیهایشان سرپوش بگذارند همزمان با انتشار خبر مفقود شدن ۲۵۰۰ کیلو پانسمان اهدایی یونیسف به بیماران پروانهای، با حضور افراد مبتلا به این بیماری یک دادگاه نمایشی علیه آمریکا تشکیل دادند.
برخی بیماران پروانهای در جلسه رسیدگی به شکایت ۲۹۵ بیمار ای بی از دولت آمریکا به شرح رنجهای ناشی از تحریم دارویی آمریکا پرداختند. مرگ، قطع عضو و پیشرفت بیماری، محصول تحریم پانسمان بیماران ای بی است.
به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزرای تسنیم وابسته به نهادهای امنیتی حکومت، ۱۲ آبان ۱۴۰۰، در ادامه برگزاری دادگاه رسیدگی به دعوای بیماران پروانهای(ایبی) به طرفیت دولت آمریکا در شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی روابط بینالملل به ریاست قاضی پورمریدی، هادی کیخسروی، متولد سال ۱۳۷۰، شهروند سبزوار و دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد، یکی از بیماران حاضر در دادرسی به خواست قاضی در جایگاه حاضر شد و خود را نماینده ۹۰۰ بیمار پروانهای معرفی کرد و گفت: واردات پانسمان مورد نیاز بیماران «ای بی» قطع شد و از آن زمان تاکنون بیماران در ایران روحیه خود را از دست دادهاند.
او گفت: با وجود بیماری و با توجه به استفاده از پانسمانهای مورد نیاز، توانستم ادامه تحصیل بدهم اما از سال ۲۰۱۸ که صادرات این پانسمان ذیل تحریمهای آمریکا قرار گرفت، دچار نقص عضو شدم و پای خود را از دست دادم. از دادگاه درخواست دارم حکمی صادر کند تا تحریمهای دارویی و پانسمان ویژه بیماران «ای بی» متوقف شود. در هیچ جای دنیا تحریم دارو وجود ندارد و زور دولت آمریکا به ما بیماران رسیده و ما را تحریم کرده است.
در حالی که این ادعا مطرح میشود که مقامات آمریکایی اعلام کردهاند تحریمها شامل دارو نمیشود.
گفتنی است؛ این بیماری ارثی است و در پوست و غشای مخاطی ایجاد تاول میکند، این بیماری به دلیل نازک شدن پوست و افزایش آسیبپذیری آن به بالهای پروانه تشبیه میشود، شیوع آن ارثی و یک در ۵۰ هزار نفر است و عامل اصلی بروزش ازدواج فامیلی است.
یکی از مهمترین علل بروز بیماری ای بی ازدواجهای فامیلی است. بسیاری از کودکان پروانهای از پدر و مادری متولد شدند که ازدواج فامیلی داشتهاند به همین دلیل پزشکان توصیه میکنند کسانی که ازدواج فامیلی انجام میدهند حتما بعد از آزمایشهای ژنتیکی اقدام به بارداری کنند.
مدیرعامل خانه ای بی گفته است: «از ۸۵۰ بیمار پروانهای در کشور که شناسایی شدهاند، ۹۵ درصدشان حاصل ازدواج فامیلی هستند.»
بیماری اپیدرمولایزیس بولوزا(پروانهای/ای بی) و یل بیماری «پروانهای» با نام بینالمللی «EB» که شامل عارضههای؛ پوستی شدید همراه با زخم و تاول، چسبندگی اندامهای داخلی و بیرونی بیماران مانند انگشتان دست و انگشتان پا، چسبندگی مری به دلیل زخم و تاولهای مکرر، ضعف بینایی و چسبندگی قرنیه، عفونتهای مزمن و گسترده، سوءتغذیه و تاخیر در رشد، سرطان پوست به علت زخمهای کهنه و التیامنیافته، نارسایی قلب و کلیه و افسردگی و مشکلات روحی و روانی بسیار میباشد.
هماکنون بیکاری و فقر در جامعه ایران غوغا میکند. مجیدرضا حریری، رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین، میگوید اقتصاد ایران در «خطرناکترین نقطه تاریخی تورم ۴ دهه اخیر» قرار گرفته است و احتمال بروز یک «اَبَرتورم» و گرانی شدید کالاها وجود دارد.
او روز جمعه ۱۴ آبانماه ۱۴۰۰، به خبرگزاری ایلنا گفت که اگر از «مراحل تورم ۵۰ یا ۶۰ درصدی عبور کنیم»، کنترل تورم سخت میشود و «هر تصمیمی در کشور گرفته میشود، باید عواقب آن را از جهت افزایش یا کاهش نرخ تورم بسنجیم.»
در ماههای اخیر هشدارهای متعددی درباره بروز ابر تورم در کشور داده شده است. اواخر تیرماه امسال، مسعود خوانساری رییس اتاق بازرگانی تهران، در توییتی نوشت که با ادامه روند موجود «در ماههای آینده دولت با تورمی رو به رو خواهد شد که هیچ گاه در کشور تجربه نشده است.»
گرانی گسترده کالاها در حالی ادامه دارد که قدرت خرید طبقات مختلف در حال کاهش است. به گفته فرامرز توفیقی، رییس کمیته مزد شورای کار، با احتساب تورم و افت ارزش ریال در شش ماهه اول سال ۱۴۰۰، قدرت خرید دستمزد ریالی کارگران در پایان شهریور، «۳۲.۴ درصد کمتر» از قدرت خرید آنها در اول فروردین امسال بوده است.
مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار نیز اخیرا در گزارشی اعلام کرد که بهطور میانگین از جمعیت ۸۵ میلیون نفری ایران، ۲۶ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در دهکهای مختلف با فقر دستوپنجه نرم میکنند که بخش قابل توجهی از آنها را خانوارهای کارگری تشکیل میدهند.
ناکارآمدی حکومت، فساد گسترده و تحریمهای اقتصادی در کنار بحران کرونا از مهمترین عوامل هستند که به آشفتگی وضعیت اقتصاد ایران دامن زدهاند.
در چنین وضعیت بحرانی؛ رسانه های دولتی ایران امروز جمعه ۱۴ آبان، به نقل از بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران گزارش دادهاند که ذخایر اورانیوم با غنای ۶۰ درصد این کشور به ۲۵ کیلوگرم رسیده است.
کمالوندی گفته «تاکنون ۲۵ کیلو (اورانیوم) ۶۰ درصد تولید کردهایم که به استثنای کشورهای دارای سلاح هستهای هیچ کشوری قادر به تولید آن نیست.»
کمالوندی در محل سفارت سابق آمریکا در تهران و در سالگرد حمله دانشجویان به آن گفت: «در این سازمان هر چه اراده کنیم انجام میدهیم.»
جمهوری اسلامی ایران از اواخر فروردین سال جاری پس از هدف قرار گرفتن تاسیسات اتمی نطنز که به تخریب شماری از سانتریفیوژهایش انجامید، اعلام کرد که به تلافی آن غنی سازی ۶۰ درصدی را آغاز میکند.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در اوایل سال جاری شمسی اظهارات ایران مبنی بر غنیسازی ۶۰ درصدی اورانیوم را تایید کرده بود.
ایران خردادماه اعلام کرده بود که ذخایر اورانیوم با غنای ۶۰ درصد خود را به شش و نیم کیلوگرم رسانده است.
سرانجام اوایل آبان ماه امسال آژانس بینالمللی انرژی اتمی گزارش داد که ایران به یک سانتریفیوژ پیشرفته خود برای افزایش غلظت اورانیوم از ۲۰ درصد به ۶۰ درصد گاز تزریق کرده است.
غنی سازی ۲۰ درصدی از پاییز سال ۱۳۹۲ همزمان با توافق موقت اتمی میان ایران و شش قدرت جهانی با هدف توقف تحریمهای بینالمللی متوقف شده بود. بر اساس برجام ایران تنها اجازه غنی سازی ۳.۶۷ درصدی اورانیوم را دارد.
خبر افزایش ذخیره اورانیوم با غنای ۶۰ درصدی در حالی اعلام میشود که در روزهای اخیر قدرت های جهانی فشار خود به ایران برای بازگشت به مذاکرات احیای برجام را افرایش داده اند.
در جریان اجلاس گروه ۲۰ در رم، رهبران چهار کشور آمریکا، فرانسه، آلمان و بریتانیا پس از ملاقات با یکدیگر در بیانیهای مشترک اعلام کردند که فرصت برای بازگشت به توافق اتمی نامحدود نیست.
«رافائل گروسی» در گفتوگو با شبکه خبری سی. ان. ان ادعا کرد: برای آژانس بینالمللی انرژی اتمی فعالیت در ایران به صورت چشمگیری دشوار گردیده است.
وزارت بهداشت ایران از روز ۱۲ تا ۱۳ آبان ۱۴۰۰، ۹ هزار و ۸۶۲ بیمار جدید مبتلا به کووید–۱۹ را تایید کرد. به این ترتیب، مجموع مبتلایان کرونا در ایران به ۵ میلیون و ۹۶۴ هزار و ۸۲۴ نفر رسید.
همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۵۸ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان کرونا را به ۱۲۶ هزار و ۹۲۱ نفر رسید. بسیاری، از جمله تعدادی از مقامات کشور، معتقدند که آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.
همزمان بسیاری از کارشناسان در روزهای گذشته نسبت به وقوع موج ششم کرونا در ایران هشدار دادهاند. روز چهارشنبه گذشته، رییس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت با توجه به اینکه تعداد فوتیها همچنان نزدیک به ۲۰۰ مورد در روز باقی مانده است، شرایط مناسب نیست و نشانههای «خطرناکی» از آغاز موج ششم دیده میشود.
در همین حال، رعایت پروتکلهای بهداشتی در ایران نیز کاهش یافته است. وزارت بهداشت، میزان رعایت این پروتکلها توسط مردم را تا هفته اول آبان، ۴۵.۵ درصد گزارش کرده است.
بنابر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۵۴ میلیون و ۵۰۹ هزار و ۲۱۰ نفر دز اول و ۳۷ میلیون و ۱۲۷ هزار و ۹۹۸ نفر دز دوم را تزریق کردهاند.
برای رسیدن به ایمنی جمعی بهویژه با شیوع گونه مسری «دلتا» توصیه میشود که بالای ۸۰ درصد از جمعیت کامل واکسینه شده باشند.
وزارت بهداشت ایران اعلام کرده است تا هفته اول آبان، استان سیستان و بلوچستان با تزریق هر دو دز واکسن به ۲۶ درصد از جمعیت هدف، کمترین میزان واکسیناسیون در کشور را داشته است
بسیاری، دستور ممنوعیت واکسنهای آمریکایی و بریتانیایی توسط خامنهای رهبر جمهوری اسلامی و تمرکز بر تولید داخلی واکسن را – که تاکنون سهم چندانی در واکسیناسیون عمومی نداشته است – دلیل اصلی مرگ هزاران نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا میدانند.
در حالی دادگاهی در تهران نمایش محاکمه آمریکا را راه انداخته است در نوزدهم دیماه سال گذشته، علی خامنهای، در یک سخنرانی تلویزیونی اعلام کرد که به واکسن ساخت بریتانیا و آمریکا «اعتماد و اطمینان نیست» و ورود آنها را ممنوع اعلام کرد.
خامنهای در آن سخنرانی گفت اگر آمریکاییها میتوانستند واکسن تولید کنند «این افتضاح کرونایی» در کشور خودشان پیش نمیآمد.
ابراهیم رئیسی، یکی از کسانی بود که از این تصمیم دفاع کرد و آن را «تدبیری حکیمانه برای صیانت از جان مردم» توصیف کرد. رئیسی گفت «این که چشمشان به بیگانگان باشد، اگر خطرناکتر از ویروس کرونا نباشد کمتر از آن نیست» و تاکید کرد که اگر واکسنهای داخلی به تولید انبوه برسد «همه ملتها از آن بهرهمند خواهند شد.»
سعید نمکی، وزیر بهداشت دولت روحانی نیز از آیتالله خامنهای به عنوان «پدر خانواده» یاد کرد و گفت: «توصیه رهبر انقلاب اسلامی در خصوص منع واردات واکسن کرونا از آمریکا و بریتانیا بر اساس تحقیقات وسیع علمی و کاملا دلسوزانه برای مردم است.»
او همچنین گفت «این همه غوغا و جوسازی نکنید. پدر یک خانواده حق دارد مسئولین را از استفاده از داروی مشکوک منع کند.»
ممنوعیت واکسنهای آمریکایی و بریتانیایی تنها جنایت خامنهای نیست. او اکنون مسئول کشتار ایرانیانی است که بهدلیل عدم واکسیناسیون و دارو جان خود را از دست میدهند.»
مسابقه و سرمایهگذری بر سر تولید واکسن داخلی؛ واکسن برنده هم به جای ۲۵ میلیون دز، ۲.۲ میلیون دز تحویل داد. پس از ممنوعیت واکسنهای ساخت آمریکا و بریتانیا در ایران، رقابت میان نهادهای مختلف بر سر تولید واکسن داخلی بالا گرفت.
تمرکز بر روی تبلیغ واکسن داخلی تا جایی پیش رفت که حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران گفت «الان زمانی رسیده است که ما به آمریکاییها واکسن بدهیم.» او همچنین پیشتر از تولید راداری خبر داده بود که میتواند واکسن کرونا را «ردیابی» کند، خبری که از صدا و سیمای جمهوری اسلامی نیز پخش شد اما بعدا دستمایه طنز و انتقاد قرار گرفت.
کووایران برکت، محصول «شفافارمد» زیر مجموعه «ستاد اجرایی فرمان امام»، نخستین واکسنی بود که مجوز مصرف اضطراری گرفت و رهبر جمهوری اسلامی نیز جلوی دوربین واکسنی زد که ادعا شد «برکت» است.
محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام که ابراهیم رئیسی او را به عنوان معاون اول خود انتخاب کرده است گفته بود تا پایان مرداد، ۲۰ تا ۲۵ میلیون دز واکسن برکت در اختیار وزارت بهداشت قرار خواهد گرفت.
این در حالی است که حمیدرضا جمشیدی، رییس هیات گروه دارویی برکت روز ۱۷ مرداد گفت که تاکنون ۲.۲ میلیون دوز تحویل وزارت بهداشت داده شده است.
واکسنهای «کووپارس»، تولید انستیتو رازی، «فخرا» ، محصول «سازمان پژوهشهای نوین دفاعی»(سپند) وابسته به وزارت دفاع ایران و «اسپایکوژن»، که شرکت «سیناژن» ایران با شرکتی در استرالیا آن را میسازد، هنوز مطالعات خود را به پایان نرساندهاند. واکسنی به نام «نورا» تولید دانشگاه بقیهالله، وابسته به سپاه پاسداران نیز در مرحله نخست مطالعه بالینی قرار دارد.
اما از تولیدات مشترک ایران نیز تاکنون نتیجه چندانی به دست نیامده است. یکی از آنها، واکسن «پاستوکووک» است که مجوز مصرف اضطراری سازمان غذا داروی ایران را هم دریافت کرده است. این واکسن، در واقع همان واکسن «سوبرانا –۲» ساخت انستیتو فینلای کوبا است که انستیتو پاستور ایران پروانه تولیدش را گرفته است.
دیگری نیز واکسن «اسپوتنیک» روسیه است که صندوق سرمایهگذاری مستقیم روسیه به ایران سفارش داده بود و حالا با وخیم شدن اوضاع شیوع ویروس در روسیه، «سهم عمده» واکسنهای سفارشی خود را از ایران طلب کرده است.
محمود نیلی احمدآبادی، رییس دانشگاه تهران با انتقاد از تمرکز بر روی تولید داخلی واکسن در ایران گفته است «چین با یک میلیار و ۲۰۰ میلیون جمعیت فقط دو واکسن برای کرونا دارد و این رویه در کشور ما حیف شدن منابع است.»
در جمهوری اسلامی ایران، در حالی که مقامات بر تولید واکسن داخلی تمرکز کرده بودند، بالاترین شمار مرگ و میر روزانه ناشی از ابتلا به کرونا را در آمار رسمی ثبت کرد و حدود ۴ درصد از جمعیت ۸۵ میلیونی کشور کامل واکسینه شدهاند.
مسعود یونسیان، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به کاهش انجام تستهای کرونا میگوید تعداد زیادی از موارد بیماری تشخیص داده نمیشود.
یونسیان همچنین گفت «مرگهایی هم که به عنوان مرگ قطعی کووید–۱۹ اعلام میکنیم همانهایی است که تستشان مثبت شده است، پس نه تعداد مرگها و نه تعداد ابتلاها واقعی نیست.»
بسیاری معتقد هستند آمار واقعی مرگ ناشی از ابتلا به کرونا در ایران چند برابر ارقامی است که توسط وزارت بهداشت اعلام میشود.
سازمان پزشکی قانونی ایران از افزایش آمار جانباختگان حوادث رانندگی در نیمه اول سال جاری خبر داد و اعلام کرد در این مدت به طور میانگین روزانه ۴۶.۵ نفر جان خود را از دست دادهاند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، ۱۳ آبان ۱۴۰۰ در نیمه نخست امسال ۸۶۴۴ نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست دادند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۹.۶ درصد افزایش یافته است.
بنا بر این گزارش، استانهای فارس، تهران و خراسان رضوی به ترتیب با ۶۸۷، ۵۸۲ و۵۷۶ فوتی بیشترین آمار تلفات حوادث رانندگی را داشتهاند.
در این گزارش همچنین با اشاره به افزایش آمار مراجعه مصدومان تصادفات به مراکز پزشکی قانونی در نیمه نخست سال جاری گفته شده است که بعد از نزاع، مصدومان تصادفات با افزایش ۹.۱ درصدی، بیشترین تعداد مراجعان این سازمان را به خود اختصاص دادهاند.
تلفات تصادفهای جادهای در ایران بیشتر از بسیاری از دیگر کشورها است، و گاه قربانیان شناختهتر شدهای بر جای میگذارد.
در چنین موقعیتی ابراهیم رئیسی رییس جمهوری اسلامی ایران معروف به آیتالله قاتل، برای چرخاندن ماشین جنگی حکومتشان و پر کردن جیبهایشان دست به دامن ایرانیان پولدار خارج کشور شده است که سرمایههای خود را به ایران بیاورند.
محمد حسینی، معاون رییس جمهوری، در جمع نمایندگان «جامعه روحانیت و شورای ائتلاف نیروهای انقلابی استان یزد» گفت که درهای سرمایهگذاری در ایران به روی همه سرمایهگذاران داخلی و خارجی باز است» و «جذب سرمایههای اقتصادی و انسانی ایران اسلامی که در خارج از کشور مقیم هستند»، «از برنامههای دولت سیزدهم است.»
پیش از این محسن رضایی، معاون اقتصادی ابراهیم رئیسی، نیز از ایرانیان خارج از کشور خواسته بود که سرمایههای خود را به داخل کشور منتقل کنند. او اطمینان داده بود که کلیه بسترهای مناسب برای جذب سرمایههای آنان فراهم شده است.
سخنان محمد حسینی همزمان است با آغاز تحقیق و تفحص از بازار بورس کشور. مجلس شورای اسلامی ایران چهارشنبه دوازدهم آبانماه ضمن موافقت با تحقیق و تفحص از بورس کشور، اعتراف کرد که فقط در یک سال گذشته هفتاد میلیارد دلار از اندوختهها و سرمایههای ایرانیان داخل کشو ر در بازار بورس ایران نابود شده است. کمیسیون تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی معتقد است که این هفتاد میلیارد دلار یا توسط شرکتهای صوری(کاغذی) تصاحب شده یا صرف کسری بودجه دولت شده است که در سال جاری به چهارصد هزار میلیارد تومان یعنی معادل کل بودجه کشور بالغ میشود.
محمد حسینی افزوده است که «برنامه تحولی برای توسعه کشور که نتیجه هشت هزار ساعت کار است» به زودی به متولیان امور ابلاغ می شود. او «تقویت برنامههای قرآنی» را از موارد مهم «برنامههای توسعه دولت دانسته که به گفته او «با جدیت دنبال میشود.»
در حالی این سرمایهگذاری برای تقویت برنامههای قرآنی صورت میگیرد که کرونا همچنان از شهروندان ایران قربانی میگیرد. یا کارتنخوابی و گورخوابی و پشتبام خوابی و غیره نیز رو به فزونی است و حدود ۲۰ میلیون انسان در حاشیه شهرها در حلبیآبادها بدون کمترین امکانات آموزشی و بهداشتی و سایر خدمات عمومی زندگی بسیار دشوار و فلاکتباری دارند. البته اگر بشود نامش را زندگی گذاشت؟!
در پایان میتوانیم تاکید کنیم که در حال حاضر ایرانیها، فقیرترین مردم حوزه خلیج فارس هستند. مردم ایران با میانگین ثروت سرانه ۲۲۲۴۹ دلار دارای کمترین میزان ثروت در منطقه خلیج فارس هستند. بر اساس گزارش ثروت جهانی سال ۲۰۲۱ که توسط بانک سوئیس اعتبارسنجی میشود، مردم قطر با متوسط سرانه ثروت ۱۴۶۷۳۰ دلار، در رتبه اول ثروتمندترین مردم منطقه خلیج فارس قرار دارند. مردم ایران با میانگین ثروت سرانه ۲۲۲۴۹ دلار دارای کمترین میزان ثروت در منطقه خلیج فارس هستند.
به این ترتیب، ۴۳ سال است که کسب و کار دایمی سران و مقامات و همه نهادهای سیاسی و نظامی و قضایی جمهوری اسلامی ایران، با اکثریت شهروندان ایران رفتارهای بسیار وحشیانه و غیرانسانی دارند که احتمالا نمونه چنین رفتارهایی را میتوان تنها در اردوگاههای مرگ هیتلری سراغ داشت. این حکومت در این بیش از چهار دهه حاکمیت ارتجاعی و خونین خود، اموال عمومی جامعه ایران را غارت کرده و اکنون نیز مردم این کشور را در معرض خطرات و بحرانیهای عدیده اقتصادی و سیاسی و نظامی قرار داده است. چنین حکومتی شرم بشریت است و جای واقعیاش نیز گورستان تاریخ است!
پنجشنبه پانزدهم آبان ۱۴۰۰ – ششم نوامبر ۲۰۲۱